Golfles nemen

Ik ben Martin Groenendaal geboren te 's-Hertogenbosch en woonachtig in het ernaast gelegen dorp Sint-Michielsgestel.
Met 24 lentes jong is er een vroege start gekomen aan mijn carrière als teaching golfprofessional. Na een lange tijd als (jeugd)speler lid te zijn geweest van Golfclub De Dommel en mijn vader daar te zien werken als golfprofessional, wist ik het zeker. Mijn passie en liefde voor de golfsport wilde ik, als teaching golfprofessional, met iedereen delen. Dit zelfs als derde generatie Groenendaal omdat mijn opa ook al op De Dommel les gaf. Velen omschrijven mij daarom ook als een met een golfbal in de mond geboren kind. In januari 2012 maakte ik daarom ook een start met de B-opleiding van de PGA Holland Opleiding te Zoetermeer.

Na een stageperiode van anderhalf jaar onder begeleiding van Martine Martens op Golfvereniging MOP en Golfclub Anderstein ben ik in contact gekomen met Niels van Koolwijk. Op Golfclub de Kurenpolder (Hank) heb ik mijn eerste schreden gezet als teaching golfprofessional. Na een 9-tal maanden werkzaam geweest te zijn op de Kurenpolder heb ik samen met Niels op 1 september 2014 een start gemaakt op Golfpark de Haenen (Teteringen). Een 15-tal maanden heb ik de kans gehad mezelf te ontwikkelen als golfprofessional en heb daar dan ook een mooie tijd gehad.

Omdat je als golfprofessional nooit uitgeleerd bent, voeg ik naast mijn B-Diploma graag een A-Diploma toe. In 2016 zal ik daarom een start maken met de A-Opleiding. Naast de B- en A-Opleiding biedt de PGA Holland ook verschillende cursussen met (inter)nationale topcoaches. U kunt hiervan verschillende belevingen en verhalen verwachten in de toekomst.

Naast mijn kennis te verbreden op technisch en tactisch gebied, ben ik ook actief als speler op het nationale circuit van de PGA Holland. De mentale en fysieke prikkels die je als golfspeler krijgt, kun je pas vertalen wanneer je zelf als speler actief bent en blijft. Het blijven presteren op (hoog) niveau blijft voor mij een te leuke uitdaging om deze compleet los te laten. U zult mij daarom in de voorbereiding van een toernooi met regelmaat vinden op- en om de drivingrange en in de baan buiten mijn lestijden.

Natuurlijk hoop ik jullie allen te mogen ontmoeten op Golfclub Vught.

Sportieve groet, Martin Groenendaal

Martin Groenendaal