Handicart

Hoewel onze baan van een omvang is dat men niet in eerste instantie denkt aan het gebruik van een handicart (we hebben er ook geen), zijn sommige leden toch gediend met het gebruik daarvan op grote banen.
Een handicart is een golfkar voor die golf(st)er die niet in staat is in een behoorlijk tempo en zonder klachten 18 holes te lopen. Deze handicart wordt ter beschikking gesteld, op een groot aantal banen, tegen een geringe vergoeding, door de Stichting Handicart.
Spelers die van deze faciliteit gebruik willen maken kunnen een aanvraag-formulier downloaden van www.handicart.nl. Vervolgens ontvangt men een formulier dat door de huisarts dient te worden ingevuld en ondertekend. Deze bescheiden dienen te worden ingeleverd bij de clubconsul: Dick Haasbroek, Korenbloemstraat 13, 5482 PE Schijndel. Mocht uw huisarts medisch/ethische bezwaren hebben tegen het tekenen van een dergelijke verklaring, dan kunt u dit melden aan de clubconsul. Hij zal dan bemiddelen om alsnog te zorgen dat u de verklaring krijgt.

Voor het lidmaatschap is een jaarlijkse bijdrage verschuldigd van € 5,00. U kunt kiezen voor het gebruik van een App of de voorkeur geven aan een pas. Voor de pas dient u aanvullend een bedrag van € 5,00 te voldoen. Bij gebruik van een Handicart dient per rondje golf nog een bedrag te worden voldaan tussen de circa € 5,00 en de € 10,00. Dit is afhankelijk van de baan en de afspraken met de Stichting Handicart. Daarnaast verwacht de Stichting dat men toetreedt als donateur van de Stichting Vrienden van Handicart met een minimale bijdrage van € 50,-- per jaar. Uiteraard worden ook andere leden uitdrukkelijk uitgenodigd om als donateur toe te treden. Op de site kunt u ook informatie vinden over de banen die de beschikking hebben over een handicart en de tarieven.

Indien er bij u, als houder van de Handicart of als donateur iets wijzigt met betrekking tot uw lidmaatschap bij Golfclub Vught en/of uw adresgegevens dan verzoeken wij dit door te geven aan de clubconsul: h.d.haasbroek@kpnmail.nl.

Jaarlijks zal er een stableford wedstrijd worden georganiseerd met als doel geld bijeen te brengen voor de Stichting Handicart. De winnaars mogen deelnemen aan de regionale wedstrijd en, als zij ook daar succesvol zijn, de landelijke wedstrijd. Meer berichten hierover in de nieuwsbrief.

01-01-2017