Informatie beginnende golfer

Kennismaking met golf

De beginnende golfer maakt vaak via een clinic of een golflesje voor het eerst kennis met golf.

Bevalt dat, dan zal hij of zij trachten de beginselen van de golfsport verder onder de knie te krijgen door het nemen van golflessen. Iedere golfclub heeft een pro (= professional / golftrainer) die leden van de club en niet-leden golfles geeft. Heb je een bepaalde basisvaardigheid bereikt dan kan de pro "baanpermissie" aanvragen. Je mag dan, onder begeleiding, op de baan van de betreffende club spelen.

Examen Handicap 54

Voordat u zelfstandig een baantje mag spelen, moet u aantonen dat u de techniek van het golfspel enigszins beheerst en de spelregels en etiquette kent. Deze toets heet Handicap 54 en bestaat uit een praktisch en theoretisch gedeelte. Golfclub Vught  begeleidt u bij het behalen van beide delen van deze toets. Voor het theoretische deel kunt u contact opnemen met Mark Ekker
(f2hmark.ekker@hetnet.nl). Hij geeft op gezette tijden theorieavonden in het clubhuis die u helpen dit deel onder de knie te krijgen. Naast deze avonden zult u ook wat huiswerk moeten maken.
Voor het behalen van het golftechnische deel van de toets moet u in staat zijn om een score van 36 stablefordpunten te behalen over 18 holes, uitgaande van een handicap van 54. Wij hebben een aantal mentoren op de club die u hierbij begeleiden.
Na het behalen van uw Handicap 54 wordt er een NGF-pasje aangevraagd met daarop vermelding van uw handicap.
U kunt nu zelfstandig op vrijwel iedere baan aan de slag. Nu is het aan de orde u af te vragen of u wel of niet lid wilt worden van een golfclub.

Ondersteuning via NGF

Op de website van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) / Golfacademie (www.golf.nlgf) vindt u informatie over de golfregels, praktische oefeningen en handicapregistratie. Via het 9-stappenplan wordt u begeleid van geginnende golfer, naar baanpermissie, handicap 54, handicap 36 naar uiteindelijk handicap 0.
Voor alle fases treft u oefeningen en tips aan. Onze golfpro maakt ook gebruik van dit stappenplan.

Hoe neem ik (golf)les?

Neemt u contact met onze pro Martin Groenendaal via e-mail golfschool@golfclubvught.nl of telefonisch 06 20182244 en regel met hem een privé- of groepsles.
Zie ook elders op deze site onder golfles nemen.
Aanmelden voor de theorielessen bij Mark Ekker (f2hmark.ekker@hetnet.nl).

Wat heb ik nodig om te starten?

Koop nog geen dure golfset zolang u niet zeker weet of u met het spelletje verder wilt gaan. Een (tweedehandse) halve golfset met draagtas is dan al ruim voldoende om te starten.

Wat organiseert Golfclub Vught voor nieuwe leden? Zie onder lid worden.

01-01-2017