Marshal

De marshal is de gastvrouw / -heer van onze vereniging en haar / zijn taak bestaat uit het begeleiden van de golfers in de baan (met name de nieuwe leden). Daarnaast heeft zij / hij tot taak het golfspel naar ieders genoegen te laten verlopen, met inachtneming van zorgvuldigheid en beleefdheid tegenover elkaar en rekening houdend met de lokale golfregels en etiquette-regels.

Pas indien de veiligheid van anderen in gevaar komt of beschadiging van de baan / begroeiing dreigt, zal de marshal ook corrigerend moeten optreden. Het is uitdrukkelijk de bedoeling van de marshal discussie in de baan te voorkomen! De marshal die u in de baan aanspreekt, heeft uitsluitend de intentie u attent te maken op iets wat de veiligheid of de zorgvuldigheid in de baan betreft. Iets wat u onbewust over het hoofd heeft gezien.

Indien een lid of een green fee-er zich onverantwoord gedraagt, is de marshal gerechtigd deze persoon met onmiddellijke ingang een tijdelijk speelverbod op te leggen.

De meeste marshals zijn in het bezit van een AED-diploma en kunnen indien nodig adequaat handelen.

Taken van de marshal

Primaire verantwoordelijkheid = Controle

• Veiligheid.
  • Snelheid in de baan.
  • Verzorging en gebruik (pitchmarks, bunkers en materiaal).

Optreden

Vooraf: bij gevaarlijke situaties; anders altijd na afloop van het spelen van de hole.

• Manen tot doorlaten / doorspelen.
  • Waarschuwen.
  • Controle op materiaal, schoeisel en kleding, trolley en pitchfork.

Algemeen

• Men mag de drivingrange, puttinggreen en de chippinggreen uitsluitend betreden met sportschoenen, zonder uittredend profiel (dus geen kunstgrasschoenen, hockey- of voetbalschoenen, voorzien van noppen).
  • Veiligheid op de baan gaat voor alles. Iedere speler moet er zeker van zijn dat zijn / haar bal en club geen anderen kunnen raken.
  • Neem geen kleine kinderen of andere niet golfende personen mee in de baan om ze hier en daar een bal te laten slaan of te putten.
  • Golfen is behalve gezellig ook een serieuze aangelegenheid, vooral bij wedstrijden.
  • De pro die lesgeeft, heeft voorrang in de baan, evenals het baanpersoneel (de greenkeeper).
  • Voorkom afstandverlies op de voorgaande flight.
  • Handel conform de golfregels.

01-09-2016