Open golfdag 8 april

Programma Open Golfdag 8 april bij Golfclub Vught

- 10.30 uur Ontvangst met koffie en gebak
- 11.00 - 13.00 uur  Clinic voor niet-golfers (€ 10,00)
- 11.00 - 15.00 uur  Golfers de baan in (€10,00 voor 18 holes
- 13.00 - 14.00 uur Lunch
- 14.00 - 15.00 uur Demonstratie door professional en voormalig
    Europees Jeugdkampioen Jeroen Krietemeijer
Vanaf 15.00 uur Borrel of lekker golfen

Campagne ‘Ik neem je mee!’ motiveert nieuwkomers om naar een golfbaan te gaan.

De golfsport trekt tijdens de Open Golfdagen jaarlijks ruim 11.000 nieuwsgierige mensen aan. Mensen die willen ervaren hoe leuk het is om tegen een balletje te slaan in een prachtige omgeving, waarbij de spelsituatie altijd anders is.

Tijdens de Open Golfdagen op 8 en 9 april zetten ruim 150 golfclubs en -banen hun deuren weer open voor iedereen die de golfsport een keer kosteloos wil uitproberen.

‘Ik neem je mee!’

Iedereen ziet wel een beetje op tegen die eerste keer alleen naar een sportclub gaan, dat geldt ook voor de golfbaan. De succesvolle NOC*NSF-campagne ‘Ik neem je mee!’ gaat daarbij helpen via een actiekaart naar alle golfers in Nederland. Met deze kaart kan een bestaande golfer een vriend(in), familie of zelfs de hele schoolklas uitnodigen om een keer mee te gaan naar de golfbaan in de buurt. Op de website www.opengolfdag.nl wordt de golfbaan geselecteerd en de ‘golfmatch’ naar iedereen bevestigd via de mail.

Waarom iemand meenemen naar een golfbaan?

Iedereen die golft kent het gevoel van die ene perfecte bal slaan, maar ook het gevoel van er even tussenuit zijn, zijn of haar spel mentaal of technisch verbeteren, alleen of met elkaar, ongeacht leeftijd en niveau. De Open Golfdagen zijn hiervoor de ideale start om laagdrempelig iemand mee te nemen om ook dit gevoel te ervaren.

Aan de hand van clinics op de drivingrange en in de golfbaan kunnen nieuwkomers hun eerste chip, putt of swing uitproberen. Alle golfbanen bieden een programma met verschillende (groeps)lessen, ludieke wedstrijden, rondleidingen en spelvormen aan.

Organisatie

De Open Golfdagen worden op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en de Professional Golfers Associatie Holland (PGA Holland) georganiseerd. Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website www.opengolfdag.nl.