Course en slope rating

Bij golf kunnen spelers van geheel verschillende niveaus heel goed samen een rondje golf spelen. Daarvoor krijgt elke speler en elke baan een waardering. De waardering van een speler is de handicap; de waardering (moeilijkheidsgraad) van de baan wordt tot uitdrukking gebracht in twee ratings: de slope rating en de course rating.

Course rating

De course rating is een beoordeling van de moeilijkheidsgraad van de baan voor een speler met handicap 0 onder normale baan- en weersomstandigheden. De course rating wordt uitgedrukt in het aantal benodigde slagen tot één decimaal nauwkeurig. De course rating is afhankelijk van de lengte van de baan en de hindernissen op de baan, die de score zouden kunnen beïnvloeden. De course rating wordt afzonderlijk berekend voor heren- en damesafslagen en voor medal- en backtees.

Slope rating

De slope rating is een beoordeling van de relatieve moeilijkheid van een golfbaan voor een speler met een hogere handicap ten opzichte van een speler met een 0-handicap. De laagste slope rating is 55 en de hoogste 155. Een golfbaan met een gemiddelde moeilijkheidsgraad heeft een slope rating van 113. Hoe hoger de slope rating van de baan, hoe hoger de relatieve moeilijkheidsgraad voor zwakkere spelers. Onderstaand de tabellen voor rating per april 2016 voor 9 holes en voor 18 holes.

Rating 9 holes                                                        Rating 18 holes

 

 

 

 

01-09-2016