Winterregeling trolley

Vanaf maandag 19 november 2018 is de "winterregeling" van kracht.

In de winterperiode mag voortaan iedereen met de trolley de baan in, mits deze trolley voorzien is van winterbanden!!!

Onderstaand enkele voorbeelden van winterbanden.

Voor sommige modellen zijn complete wielen te koop (afbeelding hierboven links), maar u kunt ook volstaan met zogenaamde opzetwinterbanden (afbeelding hierboven rechts).

De winterbanden of opzet winterbanden zijn in diverse maten te koop. Overweegt u de aanschaf van winterbanden of opzet winterbanden, neem dan uw trolley mee naar de winkel, zodat u de juiste maat geleverd krijgt.

De winterbanden hoeft u slechts op twee wielen te monteren. Indien u in het bezit bent van een trolley met drie wielen: alleen de achterwielen is voldoende. Het (kleine) voorwiel behoeft geen winterband. Ook als u een trolley heeft met vier wielen, is montage op de twee achterste wielen voldoende (op de achterste wielen ligt het meeste gewicht).

N.B. Ook trolleys met gewone (dunne) luchtbanden dienen voorzien te zijn van winterbanden!

Overigens, het gebruik van een gewone (kleine) draagtas gedurende de winterperiode verdient uiteraard de voorkeur. Dan wordt de baan het minst belast!

Nog een paar winterregels:

• Ligt de bal op de green binnen 1 meter van de vlag, dan de bal oprapen. U telt dan voor de score het aantal gemaakte slagen plus 1. De vlag niet uit de hole nemen! Tijdens de winter matchplay wedstrijden mag u wel uitholen.
  • Plaatsen op de fairway.
  • In de wintermaanden is de greenkeeper beperkt aanwezig, dus extra aandacht voor het aanharken van de bunkers en het repareren van de pitchmarks.

Wij rekenen op de inzet van alle leden (en greenfee spelers) om de baan in zo'n optimaal mogelijke conditie te houden.

Tevens vragen wij er begrip voor te hebben, dat de wanneer de weersomstandigheden en de baan erg slecht zijn, ook het lopen met een trolley met winterbanden tijdelijk verboden kan worden. Volg altijd de aanwijzingen van de marshal op.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

07-11-2017