Starten met golf

Informatie beginnende golfer

Kennismaking met golf

De beginnende golfer maakt vaak via een clinic of een golfles voor het eerst kennis met golf.

Bevalt dat, dan zal hij of zij trachten de beginselen van de golfsport verder onder de knie te krijgen door het nemen van golflessen. Iedere golfclub heeft een pro (= professional / golftrainer) die leden van de club en niet-leden golfles geeft. Heb je een bepaalde basisvaardigheid bereikt dan kan de pro "baanpermissie" aanvragen. Je mag dan, onder begeleiding, op de baan van de betreffende club spelen.

Examen Handicap 54

Voordat je zelfstandig een baantje mag spelen, moet je aantonen dat je de techniek van het golfspel enigszins beheerst en de spelregels en etiquette kent. Deze toets heet Handicap 54 en bestaat uit een praktisch en theoretisch gedeelte. Onze pro’s (Absolute Golf) en Golfclub Vught  begeleiden je bij het behalen van beide delen van deze toets.
Voor het behalen van het golf technische deel van de toets moet je in staat zijn om een score van 36 stablefordpunten te behalen over 18 holes, uitgaande van een handicap van 54. Wij hebben een aantal mentoren op de club die je hierbij begeleiden.
Na het behalen van uw Handicap 54 wordt er een NGF-pasje aangevraagd met daarop vermelding van jouw handicap.
Je kunt nu zelfstandig op vrijwel iedere baan aan de slag. Nu is het aan de orde je af te vragen of je wel of niet lid wilt worden van een golfclub.

Ondersteuning via NGF

Op de website van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) / Golfacademie (www.golf.nlgf) vind je informatie over de golfregels, praktische oefeningen en handicapregistratie. Via het 9-stappenplan word je begeleid van beginnende golfer, naar baanpermissie, handicap 54, handicap 36 naar uiteindelijk handicap 0.
Voor alle fases tref je oefeningen en tips aan. Onze golf pro maakt ook gebruik van dit stappenplan door middel van het programma Golfstart.

Hoe neem ik (golf)les?

Neem contact met onze pro’s en regel met hem een privé- of groepsles.
Zie ook elders op deze site onder golfles nemen.

Wat heb ik nodig om te starten?

Koop nog geen dure golfset zolang je niet zeker weet of je met het spelletje verder wilt gaan. Een (tweedehandse) halve golfset met draagtas is dan al ruim voldoende om te starten.

Wat organiseert Golfclub Vught voor nieuwe leden? Zie onder lid worden.

15-07-2020