Sponsoring

Interviews sponsoren

Onze sponsoren - businessleden stellen zich voor

Onze sponsorcommissie "interviewt" momenteel onze sponsoren en businessleden en geeft ze zo de gelegenheid om zich in de nieuwsbrief te presenteren. Niet alleen het zakelijke maar ook om een beetje verder te kijken en te weten wat hen motiveert, in bijvoorbeeld het golfen.


Vandaag de beurt aan .....


   
 • Naam: Hans Krietemeijer
 • Bedrijf: Dekrie Auto’s
 • Website: www.dekrie.nl
 • Handicap: 6,7
 
 Hij speelt golf sinds 1990, wat betekent dat hij al bijna 35 jaar op de baan staat. En niet onverdienstelijk, want Hans Krietemeijer wint al jaren clubkampioenschappen bij Golfclub Vught. Onlangs werd hij ook matchplay kampioen van The Duke Club in Nistelrode. Ook zakelijk gaat het hem voor de wind. Met zijn samengevoegde bedrijven Dekrie Auto’s en Carprof Schoonen in Vlijmen, verkoopt hij jaarlijks zo’n 1.000 jong gebruikte auto’s en verzorgt hij het onderhoud van occasions van alle merken in zijn werkplaats. 

100 AUTO’S 
Hans startte met ondernemen in 1995. “Onze eerste locatie was in Vught. In 1999 zijn we verhuisd naar Helvoirt en in 2004 naar Oisterwijk. In 2022 heeft Dekrie Auto’s een mooie locatie in Vlijmen betrokken.”

Het bedrijf verkoopt jong gebruikte auto’s van alle merken. “We hebben altijd wel 100 auto’s op voorraad staan. Voor de meeste mensen hebben wij een geschikte auto. We bieden grote en kleine auto’s aan, die elektrisch/hybride zijn of op benzine of diesel rijden. De prijs varieert grof gezegd tussen de 5.000 en 50.000 euro.

En Dekrie Auto’s biedt meer. Naast kwalitatief goede auto’s van alle merken, verzorgt de onderneming ook het onderhoud van occasions. Daarmee bieden Hans en zijn collega’s een totaalpakket aan. Met plezier want Hans houdt van auto’s. “Ik heb naast golfen een voorliefde voor oude auto’s en rijd graag rally’s. Als verkoper breng ik graag mijn enthousiasme en ervaring over.”

MOOIE SPORT
Gelukkig heeft Hans naast zijn drukke baan voldoende tijd om op de golfbaan te staan. “Ik heb golf altijd een mooie sport gevonden. Ik keek vroeger naar wedstrijden op de BBC en kocht mijn eerste golfclub in 1990. Hiermee sloeg ik in de tuin tegen dennenappels. Tijdens mijn eerste golfvakantie in Portugal kreeg ik al na twee dagen baanpermissie.”

Aan talent is dus duidelijk geen gebrek bij de enthousiaste ondernemer. “Wat mijn geheim is?" Het korte werk, rond de green. Dat is mijn specialiteit en dit korte werk heb ik bij uitstek geleerd bij MOP/GCV. En ik heb balgevoel. Daarnaast vind ik golf een uitdagende sport, je bent buiten en loopt veel.”

Hans omschrijft het treffend: “Ik probeer gewoon in zo min mogelijk slagen rond te komen. En als dat in het begin niet meteen lukt, heb ik nog genoeg kansen om het recht te trekken.  Ik maak me niet druk om een slechte bal.”

Omdat Hans business partner is, ontmoet hij veel ondernemers. “Ik vind het leuk om te netwerken en samen te brainstormen. Soms doen we zaken met elkaar en gunnen we elkaar de winst.


Op 7 juli was de beurt aan .....


     
 

Els Bakker staat graag op de golfbaan. Op 1 januari 2020 werd de uitvaartbegeleider dan ook lid van Golfclub Vught. En ook daarvoor speelde ze graag en met plezier. ,,Dit is een leuke club met fijne mensen.”

Els werd in eerste instantie lid van Golfclub Vught omdat het dicht bij haar huis is. “Daardoor is het gemakkelijk om even te oefenen op de driving range, lessen te volgen en een rondje te lopen. Daarbij is de contributieprijs aantrekkelijk.”

Els werd meteen business lid. Op deze manier sponsort ze de club die ze zo’n warm hart toedraagt met een kleine bijdrage. En de enthousiaste golfer doet meer. “Toen ik tweeënhalf jaar geleden werd gevraagd plaats te nemen in het bestuur, zei ik ‘ja’. Ik vind het heel leuk en draag graag iets bij aan de club. Wij draaien volledig op vrijwilligers. Dat vind ik uniek en ik denk graag mee. We doen het écht samen.”

UITDAGEND
Naast haar bestuurstaken, probeert Els met regelmaat een rondje te lopen. Door haar drukke en onregelmatige werkzaamheden en als mantelzorger van haar 91-jarige moeder lukt dit minder dan gehoopt. “Ik vind golf een ontspannende sport. Ik speel – met grote tussenpozen - sinds 1995 en haalde in 2000 mijn GVB. Het is ook een moeilijke en uitdagende sport, dát had ik niet verwacht. Concentratie is belangrijk en er komt veel techniek bij kijken. Ik ben alleen bezig met dat balletje, dus het is geestelijk enorm ontspannend. Daarnaast ben ik lekker buiten in een mooie omgeving en praat ik wat met mensen.”

PERSOONLIJK EN MOOI
Praten met mensen is ook belangrijk in het werk van Els. Als uitvaart- en ritueel begeleider is zij veel in contact met mensen. “Ik ben nu acht jaar eigenaar van Els Bakker Uitvaartzorg en we werken inmiddels met drieën. Ook voor ik mijn eigen bedrijf opzette, verzorgde ik uitvaarten, toen voor een werkgever. Het klinkt gek, maar ik doe mijn werk met heel veel plezier, ik heb een mooie baan. Het is fijn een familie in rouw te ontzorgen, te adviseren en hun wensen te respecteren. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat elke uitvaart zo persoonlijk en mooi mogelijk wordt.”

Els gaat verder: “Een mooi afscheid biedt troost en is een goede basis om verder te gaan. Ik neem de tijd en de rust om te kijken wat mogelijk is, vooral naar wat wél kan. Zo kan ik op integere en bescheiden wijze iets bijdragen in een emotionele en intense tijd.”


Op 16 juni was de beurt aan .....


   
 • Naam: Peter van Rooij
 • Leeftijd: 62
 • Bedrijf: Finance 4 All
 • Website: www.fin4all.nl
 • Handicap: 22,7
 
 

Voordat hij op 1 april 2019 lid werd van Golfclub Vught, had Peter van Rooij een paar keer geoefend. Dit deed hij tussen zijn werkzaamheden als eigenaar van Finance 4 All door. De ondernemer houdt zich bezig met financieel- en fiscaal advies. En als hij de tijd kan vinden, met golfen.

“Toen ik aan het oefenen was bij Golfclub Vught, werd ik meteen opgenomen door de mensen die ik er steeds zag. Ik vond het er zó gezellig dat ik besloot lid te worden. Mijn vrouw Els werd een jaar later lid.”

Beiden werden business lid. “Waarom? Omdat ik de club graag steun, dat vind ik belangrijk. En daarnaast: toen ik begon waren er 400 leden, nu 300 meer en dat geeft me best een behoorlijk bereik als sponsor. Voor mijn sponsoring krijg ik wat reclame terug, maar dat is niet mijn inzet.”

Dat Peter soms een klant overhoudt aan zijn sponsoring, is een mooie bijkomstigheid, maar dus niet zijn drijfveer. “Daarnaast ben ik een sportfanaat, ik ben van origine een voetballer, maar vind bijna alle sporten leuk. Golf is een technische sport en ik was een technische voetballer. Ik verbeter mijn golftechniek graag en daarin zie ik een groei. En vergis je niet, golf is een kei-moeilijke sport.”

ENERGIE
Naast actief op de golfbaan, zet Peter zich ook in als vrijwilliger. “Golfclub Vught is een gezellige club waar veel georganiseerd wordt en die wordt gedragen door vele actieve vrijwilligers, een mooi gegeven in deze tijd, vind ik. Zelf ben ik onder meer lid van de sponsorcommissie en draai ik bardiensten. Door mijn actieve houding heb ik al veel leuke mensen ontmoet. En het geeft me energie.”

Ook van zijn werk krijgt Peter energie. Hij heeft dan ook al veel ervaring als financieel- en fiscaal adviseur. “Ik heb zeventien jaar bij de Belastingdienst gewerkt voordat ik me als zzp’er verhuurde aan verschillende partijen. Zo werkte ik voor een groot bedrijf dat gespecialiseerd is in financiële planning en hypothekensoftware. Hierover gaf ik eveneens trainingen aan klanten”, licht hij toe. “Klanten helpen, écht helpen doe ik het liefst. En dat kan ik met Finance 4 All, dat ik stapsgewijs overnam tussen 2007 tot 2012.”

Finance 4 All bestaat inmiddels uit een team van tien medewerkers. “We hebben allemaal onze eigen expertise. Maar wat het belangrijkst is: wij geven onafhankelijk advies en denken altijd in het belang van onze klanten. Want als ik het kan, help ik bedrijven en daarmee mensen graag verder.”


Op 2 juni was de beurt aan .....


   
 • Naam: Arjan van Lit
 • Bedrijf: VanLit Management Consultants
 • Website: www.vanlitmc.nl
 • Handicap: 40,1
 
 

Het adviseren van bedrijven over selectie en ontwikkeling van managers en managementteams, met name op basis van ontwikkel- en selectieassessments. Ofwel uitzoeken waar de talenten en ontwikkelpunten van een medewerker zitten. Daarmee houdt Arjan van Lit zich bezig. Omdat hij vanuit zijn bedrijf VanLit Consultants veel in contact is met mensen, staat hij graag alleen op de baan van Golfclub Vught. “Even rust.”

Met tientallen jaren aan werkervaring in zijn zak, besloot Arjan in 2008 een eigen bedrijf op te zetten. Vanuit VanLit Management Consultants werkt hij met en voor opdrachtgevers in de publieke sector zoals gemeenten en onderwijs-, zorg- en welzijnsorganisaties. “Ik houd van complexe omgevingen, het spel van macht en invloed. Bij gemeenten komen veel dingen bij elkaar en dat vind ik boeiend. Gechargeerd gezegd: als ik werk voor een klompenfabriek waar een boomstam in een machine wordt gedaan en er een klomp uitkomt, vind ik dat minder interessant.”

Het leeuwendeel van het werk van Arjan bestaat uit ontwikkel- en selectieassessments. “Als een manager of directielid aan het einde van een selectieproces zit, onderzoeken we via het assessment hoe iemand zich kan ontwikkelen in de rol. We bekijken dan wat iemand aan kwaliteiten in huis heeft en wat de ontwikkelpunten zijn. Daarna komen we met een advies.

Een advies kan zijn dat iemand een extra opleiding of training kan gebruiken en welke coaching on the job wenselijk is. Bij selectieassessments komt dan nog het antwoord op de vraag of zij of hij geschikt is voor de functie.

MOND-OP-MOND-RECLAME
Arjan werkt samen met een assistente die zorgt dat de toetsen worden afgenomen en tevens beheert zij de tijd. De andere taken voert Arjan zelf uit. “Ik durf wel te zeggen dat wij een serieuze winkel draaien en goed werk leveren. Dankzij mond-op-mond-reclame krijgen we soms telefoontjes van onverwachte opdrachtgevers.”

Voor golf heeft Arjan volgens eigen zeggen te weinig tijd. “Als ik op vakantie ben, sta ik regelmatig op de baan. In Vught loop ik regelmatig in mijn eentje een rondje. Ik ben best een ongezellige golfer en houd van de rust op de baan. Dat vind ik het leukst.”

Toch heeft hij al de nodige golfervaring. “Ik speel ongeveer vijf jaar bij Golfclub Vught. Daarvoor speelde ik vijftien jaar niet. Mijn GVB haalde ik jaren terug bij een andere club. En ik moet eerlijk bekennen dat ik een ‘mooi-weer-speler’ ben. Als ik zie dat het slecht weer wordt, ga ik wat anders doen.”

Op de vraag waarom hij business lid is geworden, is Arjan duidelijk. “Het levert de club een extraatje op en dankzij mijn bordje ben ik zichtbaar.”


Op 19 mei was de beurt aan .....
Een eenpitter die de samenwerking met andere professionals zoekt. Dat is Marcel in een notendop. Ondernemen zit hem in het bloed. En golfen doet Marcel ook niet onverdienstelijk. De creatieve duizendpoot vertelt graag over zijn mooie bedrijf ‘IK KOM VAN MARS’ en de sfeer bij Golfclub Vught.

“Hoe ik aan de naam van mijn bedrijf kom? Die heeft mijn vriendin verzonnen”, begint Marcel. “Mijn eigen voornaam is het bruggetje natuurlijk en daarnaast valt ‘IK KOM VAN MARS’ meteen op en dat geeft me een goede ingang voor een gesprek.”

Met zijn bedrijf - waarmee hij in 2019 startte - houdt de ondernemer zich bezig met grafisch ontwerp, grafische vormgeving én het maken van podcasts. Dit laatste is een niche waarin Marcel zich steeds verder specialiseert. “Podcasts bereiken een alsmaar groeiend publiek en is een waardevolle communicatie-uiting”, legt hij uit. “Ik werk hierbij met partners met allemaal een eigen specialiteit.”

De eerste opdracht die Marcel als podcastmaker deed, was voor het restaurant Bij-Isabelle. Deze liep van de verbouwing tot een jaar na opening en telt verschillende afleveringen. “Momenteel werk ik aan een podcastserie over de bevrijding. Het is een soort hoorspel en we richten ons op de doelgroep jongeren.”

En de enthousiaste ondernemer doet meer. Hij werkt als zelfstandige marcom professional on demand. Daarnaast is Marcel inzetbaar bij communicatieve en/of creatieve vraagstukken die professioneel moeten worden opgepakt en aangepakt.

KLEINSCHALIGE CLUB
Naast zijn creatieve werkzaamheden probeert Marcel tijd te vinden om op de golfbaan te staan. “Eind jaren '90 golfde ik voor het eerst en was ik best fanatiek. Door de drukte in mijn zakelijke en privéleven kwam de sport op een laag pitje te staan en stopte ik ook een tijd. Maar vijf jaar geleden ben ik opnieuw lid geworden, samen met mijn vriendin.”

En daar heeft hij geen spijt van. “Ik houd van de kleinschaligheid, op meerdere vlakken. Ik ben er niet anoniem, er is in het clubhuis altijd wel een bekende. Daarnaast is de baan, hoewel moeilijk, niet al te groot. Binnen twee à drie uur loop je 18 holes.”

Hij gaat verder: “Ik spreek graag met andere ondernemende mensen. Vaak heb ik met hen een klik. Ik ben ook ondernemer en hoop dankzij de club natuurlijk nog meer nieuwe mensen te leren kennen en mooie connecties te maken.”


Op 5 mei was de beurt aan ..... • Naam: René Spijkers
 • Leeftijd: 32
 • Bedrijf: DM Service
 • Website: www.dm-service.nl
 • Handicap: 54

"Een toegankelijke en gemoedelijke vereniging". Zo omschrijft René Spijkers Golfclub Vught. De jonge ondernemer werd enkele maanden geleden samen met zijn vriendin lid en besloot meteen businesspartner te worden. “Dit is een prima plek om mijn klanten mee naar toe te nemen, meer bekendheid te krijgen voor DM Service én mijn hoofd leeg te maken.”

Service en onderhoud voor vastgoedbeheer, dat is de corebusiness van DM Service. Dit doet het in Boxtel gevestigde bedrijf in brede zin. “Klanten kunnen bij ons terecht in geval van lekkages, gevolgschades, calamiteiten en klein onderhoud als schilderwerk”, vertelt de enthousiaste ondernemer. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderhoud van appartementencomplexen en verhuurde woningen. Wij focussen ons op opdrachten van MKB’s, beheerders en verenigingen van eigenaren (vve’s). Of ik een voorbeeld van een klus kan noemen? Denk simpel gezegd aan een onbekende oorzaak van lekkage. DM Service zoekt uit wat het probleem is en lost het op.”

ONDERNEMEN EN GROEIEN
René begon 15 jaar geleden als timmerman en groeide door naar uitvoerder en werkvoorbereider. “In de periode voor ik DM Service overnam, volgde ik diverse studies in de avonduren om op het punt te komen waar ik nu sta.”

Bij de overname 4 jaar geleden bestond het team - naast hem - uit vijf medewerkers. “Inmiddels zijn we met een team van 14 medewerkers: drie mensen zitten op kantoor en 11 mensen voeren onderhoud uit. En, ... ik wil nóg verder groeien en me uitsluitend bezighouden met ondernemen. Al heb ik binnen dit bedrijf nooit schades hersteld, ik ben er zeker niet vies van om mijn handen uit de mouwen te steken bij een calamiteit of noodgeval.”

Door de groei van zijn onderneming groeide de ambitieuze bedrijfseigenaar uit het pand in Best waar het voorheen gevestigd was en vond een nieuw onderkomen op het Boxtelse bedrijventerrein. “Maar ons werkgebied is nog hetzelfde als voorheen. We zijn werkzaam in de driehoek Eindhoven, Tilburg en Den Bosch, maar werken ook landelijk voor diverse horecagelegenheden. Wij verzorgen het onderhoud in en aan al hun vestigingen.”

En naast zijn drukke werkzaamheden is René ongeveer twee keer per week op de golfbaan te vinden. “Iedereen is hier ontzettend vriendelijk. Ik kom hier heel graag.”


Op 7 april was de beurt aan ..... • Naam: Fyke Hurkens
 • Geboortedatum: 13-12-1958
 • Bedrijf: ifocus coaching
 • Website: www.ifocuscoaching.nl
 • Handicap: 47

Leiderschap en dialoog. Deze thema’s vormen de basis van het werk van Fyke Hurkens die werkzaam is als trainer/coach/adviseur. Of ze naast haar werk als coach tijd heeft om te golfen? Jazeker!

“Mijn werk focust zich op de rol van de leidinggevende. Ik begeleid hem of haar in het openmaken en openhouden van de communicatie in het team dat hij of zij managet. Richting, ruimte en ruggensteun bieden aan medewerkers, zijn begrippen die in de trainingen en coaching een grote rol spelen.”

Een belangrijke taak, want er wordt steeds meer van medewerkers verwacht. “We werken langer, taken zijn gedigitaliseerd en wet- en regelgeving verandert. Van werknemers wordt verwacht dat ze hiermee op een juiste manier omgaan. Maar het is ook belangrijk dat zij betrokken blijven en vooral met plezier naar hun werk gaan.”

AANDACHT
Een goede leidinggevende is volgens Fyke dan ook cruciaal. “Aandacht voor leren en ontwikkelen staan steeds meer centraal in het werk. Ik bespreek met leidinggevenden hoe ze ervoor kunnen zorgen dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen en zijn of haar talenten optimaal worden benut. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is het ook belangrijk om werknemers te binden aan het bedrijf.”

Ook aandacht geven aan leidinggevenden is volgens Fyke enorm belangrijk. “Vaak hebben zij een leiderschapsfunctie of een leidinggevende positie gekregen, doordat ze doorgegroeid zijn binnen een bedrijf. Ik leer hen wat leidinggeven betekent, zodat ze sterker in hun positie staan en groeien in hun rol. Met trainingen en individuele coachgesprekken begeleid ik hen in het stimuleren van werknemers om zélf regie te pakken en in beweging te komen.”

Fyke werkt voor een keur aan opdrachtgevers. Denk hierbij aan bedrijven uit de levensmiddelenindustrie, de sector transport en logistiek én zorginstellingen. “Mijn werk is heel divers. Naast verschillende soorten bedrijven, werk ik voor kleine en grote ondernemingen. Wat ik het liefst doe? Werken met leidinggevenden van een productiebedrijf. Zij maken letterlijk een product en dat vind ik tof. Daar mogen zij trots op zijn!”

VIJF ZUSSEN
Fyke werkt landelijk, maar zou graag wat meer in Noord-Brabant willen werken. Wellicht heeft ze dan meer tijd om op de golfbaan te staan. “Toen Golfclub Vught net aangelegd was, werd ik al lid, samen met mijn vader. We namen les en ik bleef enkele jaren spelen. Na een stop van een aantal jaren, ben ik opnieuw begonnen en meteen gaan sponsoren.”

“Ik heb vanuit mijn bedrijf de mogelijkheid klanten mee te nemen om een rondje te golfen. Omdat we 9 holes hebben, is het niet zo heel tijdrovend. En verder golfen mijn vier zussen ook. Twee van mijn zussen en ik zijn lid van deze mooie, laagdrempelige en persoonlijke club.”


Op 17 maart was de beurt aan ..... • Naam: Frank van Zutven
 • Geboortedatum: 16-1-1995
 • Bedrijf: Petru Zonwering
 • Website: www.petruzonwering.nl
 • Handicap: 32

Drie jaar geleden behaalde hij zijn licentie en sinds twee jaar speelt Frank van Zutven regelmatig een potje golf. Dat doet hij tussen zijn werkzaamheden bij Petru Zonwering in Helvoirt door. De bedrijfsleider begon bij de succesvolle onderneming in januari 2021. “Mijn baas Tonnie van Hooijdonk nam het bedrijf toen over en ik kwam meteen in dienst.”
Petru levert een breed scala aan diensten, waarvan het leveren en monteren van zonwering het meest in het oog springend is. “Wij leveren en plaatsen daarnaast raamdecoratie. Je kunt hierbij denken aan gordijnen, jaloezieën en plissés. "Ook bieden we de standaard zonwering aan.”
Frank doelt hiermee op rolluiken, screens, zonneschermen en insectenwering. “Petru plaatst tevens overkappingen van glas of polycarbonaat. Wij kunnen daarvoor uiteraard ook de zonwering leveren. Ook hebben we een groot assortiment binnendeuren en leveren we structurele zonwering. Wat ik daarmee bedoel? Dit zijn lamellen aan de buitenkant van een woonhuis. Denk hierbij aan op maat gemaakte puntgevels.”

PARTICULIERE MARKT
De werkzaamheden van Petru Zonwering richten zich voornamelijk op de particuliere markt. “Maar we werken ook samen met kleine ondernemingen. Zo hebben we bij Golfclub Vught drie grote vouwdaken geplaatst die als terrasoverkapping dienen.”
Dit alles doet het bedrijf met drie monteurs en drie medewerkers op kantoor. Frank: ”We maken ook gebruik van medewerkers van onze holding Lenco, die onder meer de marketing en de administratie verzorgen. Samen leveren wij een stuk maatwerk. Letterlijk zelfs, want wij kunnen alles tot op de millimeter nauwkeurig plaatsen…”
Frank is trots op de geheel verbouwde presentatieruimte in Helvoirt. “Volgens klanten hebben wij een van de mooiste showrooms van Nederland. Consumenten kunnen altijd langskomen om onze producten te bekijken voor ze een keuze maken.”

MEER GOLFEN
Ondanks zijn drukke baan wil Frank het komende jaar meer gaan golfen. “Samen met een paar vrienden ga ik les volgen. Ik ken de basis van het golfen, maar wil wel graag beter worden. Ik vind golf een leuk en competitief spel. Het is ook relaxed en rustgevend. Zeker bij mooi weer speel ik graag. In maart pak ik het op en speel ik tot en met september.”
Hij vervolgt: “Wij sponsoren deze club, omdat Petru Zonwering al sponsor was. Daarnaast spelen Tonnie en ik graag en ondersteunen wij graag lokale sportverenigingen. En natuurlijk hopen we via Golfclub Vught nieuwe klanten aan ons te binden.”


Op 3 maart was de beurt aan .....
(foto: Brabants Centrum)
 • Naam: Pieter Ophof
 • Geboortedatum: 30-08-1977
 • Bedrijf: La Moustache
 • Website: www.lamoustache.nl
 • Handicap: Geen
 

Vorig jaar was het 50 jaar geleden dat Steph en Henriëtte Ophof, één week na hun huwelijk, hun bedrijf startten. Tegenwoordig staat niet het echtpaar, maar hun zoon Pieter aan het roer van La Moustache, de onderneming die gespecialiseerd is in relatiegeschenken, kerstpakketten, premiums, promotionele artikelen en bedrukt textiel.


Waar Steph en Henriëtte regelmatig met veel plezier op de baan staan en Henriëtte elke vrijdagochtend mede zorgt voor ‘De Soep’, is Pieter geen golfer. “Ik denk dat ik het een leuke sport vind, maar ik ben actief betrokken bij voetbalvereniging RKSV ODC in Boxtel. Mijn beide zoons voetballen er en ik bekleed er verschillende functies.”

GADGETS, GOLFBALLEN EN ANDERE (RELATIE)GESCHENKEN
Naast de vele uren die de ondernemer op en naast het gras van ODC staat, is Pieter druk met La Moustache. “Wij leveren nagenoeg alles om je bedrijf te promoten of om personeel of relaties mee te verrassen. De bedrukte balpen is natuurlijk een klassieker, net als bedrijfskleding en geschenkpakketten. Maar wij doen nog veel meer. Denk aan gadgets als opladers op zonne-energie en speakers. Of relatiegeschenken als coffee-to-go-bekers en golfgeschenken. Wij bieden elk bedrijf - of het nu de bakker om de hoek is of een groot bedrijf als Philips - een unieke presentatiemogelijkheid. Door samen met onze klanten te sparren komen we tot toffere ideeën dan wanneer zij zelf online kijken.”Hoewel golf (nog) niet in het bloed zit van de Boxtelse ondernemer, zit ondernemen dat wél. “Ik ben letterlijk in dit bedrijf opgegroeid en heb mijn studie Services en Retailmarketing aan de universiteit van Tilburg er zelfs op afgestemd. Nu, zo’n 30 jaar verder, ben ik nog elke dag trots om namens ons familiebedrijf zoveel mooie projecten voor klanten te mogen verzorgen.”


Op 18 februari was de beurt aan .....


 • Naam: Mark Hover
 • Geboortedatum: 15-10-1986
 • Bedrijf: Saris & Partners Makelaars
 • Website: www.sarisenpartners.nl
 • Handicap: 40.9
 
Hij is erg druk met zijn baan bij Saris & Partners Makelaars. En dat is volgens Mark Hover de reden dat hij weinig op de golfbaan te vinden is. “Maar ik probeer regelmatig een rondje te lopen, al is dat tijdens de wintermaanden niet vaker dan eens per maand.”
Mark is als bedrijfsmakelaar dagelijks bezig met ondernemers. ,,Deze omgang vind ik het mooiste aan mijn werk. Vooral als ik ervoor kan zorgen dat de kopende en verkopende partij tevreden zijn, heb ik een goede werkdag.”
En dat al ruim 16 jaar. Mark kwam als 20-jarige student in dienst bij Saris & Partners Makelaars. ,,In het begin werkte ik drie dagen, en ging ik twee dagen naar school. Die drie dagen werden er al snel vijf.

25 JAAR
Het is inmiddels 10 jaar geleden dat Mark partner werd en in maart van dit jaar bestaat Saris & Partners Makelaars 25 jaar. In deze tijd is het bedrijf enorm gegroeid. “Wij zijn een full service bedrijfsmakelaarskantoor met een groot werkgebied, van Waalwijk tot Oss en van Boxtel tot Zaltbommel. In mijn functie mag ik bij veel ondernemers achter de schermen kijken. Dat is tof. We werken samen met eenmanszaken en bedrijven die 700 personeelsleden in dienst hebben.”
Mark woont in Vught, vlak bij de golfbaan. “Ik zou best vaker willen komen op de club. Mijn vader is ook lid en ik sla graag een bal. Golf is een sociale sport en ik vind het spelletje leuk.”
Hij vervolgt: “Ik ben ook met veel plezier sponsor van deze club. Wij doen als bedrijf graag iets voor de Vughtse gemeenschap.”

Op 4 februari was de beurt aan .....


 • Naam: Bas de groot
 • Geboortedatum: 7-2-1969
 • Bedrijf: Studio Bastiaan
 • Website: www.studiobastiaan.nl
 • Handicap: 24.4
 

Naar eigen zeggen speelt hij op een goede dag de sterren van de hemel, al komen die dagen maar weinig voor. Maar ach, het hoort bij de golfcarrière van Bas de Groot. Sinds 2023 maakt de ondernemer deel uit van de businessclub. Ook in het verleden was hij een aantal jaren als sponsor én spelend lid actief binnen Golfclub Vught. Naast amateurgolfer, is Bas sinds 2008 eigenaar van Studio Bastiaan, een reclamebureau dat werkt voor toonaangevende bedrijven als Rabobank, de Zonnebloem, WIJ Eindhoven en Fontys Hogescholen.

Goede Doelen
De creatieve duizendpoot vindt het belangrijk een maatschappelijke bijdrage te leveren. “Mijn ideeën komen vaak ’s nachts. Ook dit idee dus. Ik werd wakker en dacht: ‘Ik ga een nieuwe trend zetten.’ Welke? Wij doneren een percentage van de omzet van een opdracht aan een goed doel, dat de opdrachtgever kiest. Op deze manier willen we de wereld een beetje mooier en de mens wat bewuster maken.”

Op de golfbaan komt Bas voornamelijk voor de gezelligheid. “Een clubje mensen dat ik ken, ging golfen. Het leek me wel leuk om met hen te spelen en sindsdien sta ik weer regelmatig op de baan. Na afloop van een rondje golf doen we een drankje, het is een sociale sport. En als ik een mooie bal sla, ben ik al heel blij. Ik ben geen streber en ken mijn beperking. Ik golf echt voor de lol.”