Sponsoring

Interviews sponsoren

Onze sponsoren - businessleden stellen zich voor

Onze sponsorcommissie "interviewt" momenteel onze sponsoren en businessleden en geeft ze zo de gelegenheid om zich in de nieuwsbrief te presenteren. Niet alleen het zakelijke maar ook om een beetje verder te kijken en te weten wat hen motiveert, in bijvoorbeeld het golfen.

Vandaag de beurt aan ..... • Naam: Fyke Hurkens
 • Geboortedatum: 13-12-1958
 • Bedrijf: ifocus coaching
 • Website: www.ifocuscoaching.nl
 • Handicap: 47

Leiderschap en dialoog. Deze thema’s vormen de basis van het werk van Fyke Hurkens die werkzaam is als trainer/coach/adviseur. Of ze naast haar werk als coach tijd heeft om te golfen? Jazeker!

“Mijn werk focust zich op de rol van de leidinggevende. Ik begeleid hem of haar in het openmaken en openhouden van de communicatie in het team dat hij of zij managet. Richting, ruimte en ruggensteun bieden aan medewerkers, zijn begrippen die in de trainingen en coaching een grote rol spelen.”

Een belangrijke taak, want er wordt steeds meer van medewerkers verwacht. “We werken langer, taken zijn gedigitaliseerd en wet- en regelgeving verandert. Van werknemers wordt verwacht dat ze hiermee op een juiste manier omgaan. Maar het is ook belangrijk dat zij betrokken blijven en vooral met plezier naar hun werk gaan.”

AANDACHT
Een goede leidinggevende is volgens Fyke dan ook cruciaal. “Aandacht voor leren en ontwikkelen staan steeds meer centraal in het werk. Ik bespreek met leidinggevenden hoe ze ervoor kunnen zorgen dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen en zijn of haar talenten optimaal worden benut. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is het ook belangrijk om werknemers te binden aan het bedrijf.”

Ook aandacht geven aan leidinggevenden is volgens Fyke enorm belangrijk. “Vaak hebben zij een leiderschapsfunctie of een leidinggevende positie gekregen, doordat ze doorgegroeid zijn binnen een bedrijf. Ik leer hen wat leidinggeven betekent, zodat ze sterker in hun positie staan en groeien in hun rol. Met trainingen en individuele coachgesprekken begeleid ik hen in het stimuleren van werknemers om zélf regie te pakken en in beweging te komen.”

Fyke werkt voor een keur aan opdrachtgevers. Denk hierbij aan bedrijven uit de levensmiddelenindustrie, de sector transport en logistiek én zorginstellingen. “Mijn werk is heel divers. Naast verschillende soorten bedrijven, werk ik voor kleine en grote ondernemingen. Wat ik het liefst doe? Werken met leidinggevenden van een productiebedrijf. Zij maken letterlijk een product en dat vind ik tof. Daar mogen zij trots op zijn!”

VIJF ZUSSEN
Fyke werkt landelijk, maar zou graag wat meer in Noord-Brabant willen werken. Wellicht heeft ze dan meer tijd om op de golfbaan te staan. “Toen Golfclub Vught net aangelegd was, werd ik al lid, samen met mijn vader. We namen les en ik bleef enkele jaren spelen. Na een stop van een aantal jaren, ben ik opnieuw begonnen en meteen gaan sponsoren.”

“Ik heb vanuit mijn bedrijf de mogelijkheid klanten mee te nemen om een rondje te golfen. Omdat we 9 holes hebben, is het niet zo heel tijdrovend. En verder golfen mijn vier zussen ook. Twee van mijn zussen en ik zijn lid van deze mooie, laagdrempelige en persoonlijke club.”


Op 17 maart was de beurt aan ..... • Naam: Frank van Zutven
 • Geboortedatum: 16-1-1995
 • Bedrijf: Petru Zonwering
 • Website: www.petruzonwering.nl
 • Handicap: 32

Drie jaar geleden behaalde hij zijn licentie en sinds twee jaar speelt Frank van Zutven regelmatig een potje golf. Dat doet hij tussen zijn werkzaamheden bij Petru Zonwering in Helvoirt door. De bedrijfsleider begon bij de succesvolle onderneming in januari 2021. “Mijn baas Tonnie van Hooijdonk nam het bedrijf toen over en ik kwam meteen in dienst.”
Petru levert een breed scala aan diensten, waarvan het leveren en monteren van zonwering het meest in het oog springend is. “Wij leveren en plaatsen daarnaast raamdecoratie. Je kunt hierbij denken aan gordijnen, jaloezieën en plissés. "Ook bieden we de standaard zonwering aan.”
Frank doelt hiermee op rolluiken, screens, zonneschermen en insectenwering. “Petru plaatst tevens overkappingen van glas of polycarbonaat. Wij kunnen daarvoor uiteraard ook de zonwering leveren. Ook hebben we een groot assortiment binnendeuren en leveren we structurele zonwering. Wat ik daarmee bedoel? Dit zijn lamellen aan de buitenkant van een woonhuis. Denk hierbij aan op maat gemaakte puntgevels.”

PARTICULIERE MARKT
De werkzaamheden van Petru Zonwering richten zich voornamelijk op de particuliere markt. “Maar we werken ook samen met kleine ondernemingen. Zo hebben we bij Golfclub Vught drie grote vouwdaken geplaatst die als terrasoverkapping dienen.”
Dit alles doet het bedrijf met drie monteurs en drie medewerkers op kantoor. Frank: ”We maken ook gebruik van medewerkers van onze holding Lenco, die onder meer de marketing en de administratie verzorgen. Samen leveren wij een stuk maatwerk. Letterlijk zelfs, want wij kunnen alles tot op de millimeter nauwkeurig plaatsen…”
Frank is trots op de geheel verbouwde presentatieruimte in Helvoirt. “Volgens klanten hebben wij een van de mooiste showrooms van Nederland. Consumenten kunnen altijd langskomen om onze producten te bekijken voor ze een keuze maken.”

MEER GOLFEN
Ondanks zijn drukke baan wil Frank het komende jaar meer gaan golfen. “Samen met een paar vrienden ga ik les volgen. Ik ken de basis van het golfen, maar wil wel graag beter worden. Ik vind golf een leuk en competitief spel. Het is ook relaxed en rustgevend. Zeker bij mooi weer speel ik graag. In maart pak ik het op en speel ik tot en met september.”
Hij vervolgt: “Wij sponsoren deze club, omdat Petru Zonwering al sponsor was. Daarnaast spelen Tonnie en ik graag en ondersteunen wij graag lokale sportverenigingen. En natuurlijk hopen we via Golfclub Vught nieuwe klanten aan ons te binden.”


Op 3 maart was de beurt aan .....
(foto: Brabants Centrum)
 • Naam: Pieter Ophof
 • Geboortedatum: 30-08-1977
 • Bedrijf: La Moustache
 • Website: www.lamoustache.nl
 • Handicap: Geen
 

Vorig jaar was het 50 jaar geleden dat Steph en Henriëtte Ophof, één week na hun huwelijk, hun bedrijf startten. Tegenwoordig staat niet het echtpaar, maar hun zoon Pieter aan het roer van La Moustache, de onderneming die gespecialiseerd is in relatiegeschenken, kerstpakketten, premiums, promotionele artikelen en bedrukt textiel.


Waar Steph en Henriëtte regelmatig met veel plezier op de baan staan en Henriëtte elke vrijdagochtend mede zorgt voor ‘De Soep’, is Pieter geen golfer. “Ik denk dat ik het een leuke sport vind, maar ik ben actief betrokken bij voetbalvereniging RKSV ODC in Boxtel. Mijn beide zoons voetballen er en ik bekleed er verschillende functies.”

GADGETS, GOLFBALLEN EN ANDERE (RELATIE)GESCHENKEN
Naast de vele uren die de ondernemer op en naast het gras van ODC staat, is Pieter druk met La Moustache. “Wij leveren nagenoeg alles om je bedrijf te promoten of om personeel of relaties mee te verrassen. De bedrukte balpen is natuurlijk een klassieker, net als bedrijfskleding en geschenkpakketten. Maar wij doen nog veel meer. Denk aan gadgets als opladers op zonne-energie en speakers. Of relatiegeschenken als coffee-to-go-bekers en golfgeschenken. Wij bieden elk bedrijf - of het nu de bakker om de hoek is of een groot bedrijf als Philips - een unieke presentatiemogelijkheid. Door samen met onze klanten te sparren komen we tot toffere ideeën dan wanneer zij zelf online kijken.”Hoewel golf (nog) niet in het bloed zit van de Boxtelse ondernemer, zit ondernemen dat wél. “Ik ben letterlijk in dit bedrijf opgegroeid en heb mijn studie Services en Retailmarketing aan de universiteit van Tilburg er zelfs op afgestemd. Nu, zo’n 30 jaar verder, ben ik nog elke dag trots om namens ons familiebedrijf zoveel mooie projecten voor klanten te mogen verzorgen.”


Op 18 februari was de beurt aan .....


 • Naam: Mark Hover
 • Geboortedatum: 15-10-1986
 • Bedrijf: Saris & Partners Makelaars
 • Website: www.sarisenpartners.nl
 • Handicap: 40.9
 
Hij is erg druk met zijn baan bij Saris & Partners Makelaars. En dat is volgens Mark Hover de reden dat hij weinig op de golfbaan te vinden is. “Maar ik probeer regelmatig een rondje te lopen, al is dat tijdens de wintermaanden niet vaker dan eens per maand.”
Mark is als bedrijfsmakelaar dagelijks bezig met ondernemers. ,,Deze omgang vind ik het mooiste aan mijn werk. Vooral als ik ervoor kan zorgen dat de kopende en verkopende partij tevreden zijn, heb ik een goede werkdag.”
En dat al ruim 16 jaar. Mark kwam als 20-jarige student in dienst bij Saris & Partners Makelaars. ,,In het begin werkte ik drie dagen, en ging ik twee dagen naar school. Die drie dagen werden er al snel vijf.

25 JAAR
Het is inmiddels 10 jaar geleden dat Mark partner werd en in maart van dit jaar bestaat Saris & Partners Makelaars 25 jaar. In deze tijd is het bedrijf enorm gegroeid. “Wij zijn een full service bedrijfsmakelaarskantoor met een groot werkgebied, van Waalwijk tot Oss en van Boxtel tot Zaltbommel. In mijn functie mag ik bij veel ondernemers achter de schermen kijken. Dat is tof. We werken samen met eenmanszaken en bedrijven die 700 personeelsleden in dienst hebben.”
Mark woont in Vught, vlak bij de golfbaan. “Ik zou best vaker willen komen op de club. Mijn vader is ook lid en ik sla graag een bal. Golf is een sociale sport en ik vind het spelletje leuk.”
Hij vervolgt: “Ik ben ook met veel plezier sponsor van deze club. Wij doen als bedrijf graag iets voor de Vughtse gemeenschap.”

Op 4 februari was de beurt aan .....


 • Naam: Bas de groot
 • Geboortedatum: 7-2-1969
 • Bedrijf: Studio Bastiaan
 • Website: www.studiobastiaan.nl
 • Handicap: 24.4
 

Naar eigen zeggen speelt hij op een goede dag de sterren van de hemel, al komen die dagen maar weinig voor. Maar ach, het hoort bij de golfcarrière van Bas de Groot. Sinds 2023 maakt de ondernemer deel uit van de businessclub. Ook in het verleden was hij een aantal jaren als sponsor én spelend lid actief binnen Golfclub Vught. Naast amateurgolfer, is Bas sinds 2008 eigenaar van Studio Bastiaan, een reclamebureau dat werkt voor toonaangevende bedrijven als Rabobank, de Zonnebloem, WIJ Eindhoven en Fontys Hogescholen.

Goede Doelen
De creatieve duizendpoot vindt het belangrijk een maatschappelijke bijdrage te leveren. “Mijn ideeën komen vaak ’s nachts. Ook dit idee dus. Ik werd wakker en dacht: ‘Ik ga een nieuwe trend zetten.’ Welke? Wij doneren een percentage van de omzet van een opdracht aan een goed doel, dat de opdrachtgever kiest. Op deze manier willen we de wereld een beetje mooier en de mens wat bewuster maken.”

Op de golfbaan komt Bas voornamelijk voor de gezelligheid. “Een clubje mensen dat ik ken, ging golfen. Het leek me wel leuk om met hen te spelen en sindsdien sta ik weer regelmatig op de baan. Na afloop van een rondje golf doen we een drankje, het is een sociale sport. En als ik een mooie bal sla, ben ik al heel blij. Ik ben geen streber en ken mijn beperking. Ik golf echt voor de lol.”