Starten met golf

Golfclub Vught:  hét perfecte startpunt voor beginners!!

Kom proefspelen en overtuig jezelf

Jij wilt misschien gaan golfen maar twijfelt of dat wel iets voor jou is?

Dát kun je echt pas beoordelen als je er eerst aan geróken hebt!

Laat je vooral niet van de wijs brengen door vooroordelen, want die zijn zeker met het “Nieuwe Golf” al lang achterhaald.

Overwin je twijfels en kom eens op een van onze maandelijkse Open Golfdagen waar onze enthousiaste professionals je spelenderwijs laten kennismaken met de belangrijkste basisregels van golf en de ontspannen sfeer bij onze club.

Of maak gewoon een vrijblijvende afspraak en drink een kop koffie met een van de “pro’s”.  Zij vinden het leuk om je van alle gewenste informatie te voorzien en je vragen te beantwoorden.  Meer detail-informatie vind je bij “Golfschool”.

Vught: Golfstart golfclub van de maand augustus

Golfclub Vught is Golfstart Golfclub van de maand augustus. Met een maandelijkse Open Dag en een groot aanbod aan Golfstart-lespakketten trekken ze nieuwe golfers aan uit de gehele regio. Ook bieden zij een duidelijk vervolgaanbod zodra deelnemers hun baanpermissie hebben gehaald.

De golfschool van Golfclub Vught werkt nauw samen met ‘Absolute Golf’ van de 2 ervaren jonge professionals Martin Groenendaal en Felix Meijer. We stelden een aantal vragen aan Martin over deze succesvolle samenwerking.

Waarom maken jullie gebruik van Golfstart?

'In samenwerking met de vereniging van Golfclub Vught zijn wij een tijd zoekende geweest naar een systeem waarin iedereen op een laagdrempelige manier kennis kan maken met golf. Golfstart is naar onze mening een uitstekende formule om startende golfers in een zestal lessen kennis te laten maken met golf, de vereniging én het team van Absolute Golf. Omdat bij ons maar liefst 95% van de starters doorgaat naar cursus 2 biedt dit veel potentiële leden, wat zowel voor de club als voor ons interessant is.'

Hoe geven jullie invulling aan Open Golfdagen, Golfstart en je vervolgaanbod?

'Iedere tweede zondag van de maand hebben wij 2 uur gereserveerd voor de Open Golfdagen. Deze Open Golfdagen lopen altijd snel vol. Op onze club wordt op elke tweede zondag ook altijd de maandbeker georganiseerd, en zo maken alle potentiële nieuwe golfers meteen kennis met onze Brabantse gezelligheid!

De deelnemers van de Open Golfdagen vormen vaak samen een groepje waarmee ze ook de Golfstart-lessen gaan volgen. Zo’n groep bestaat uit 4 tot 8 deelnemers. Uiteraard hebben mensen ook de gelegenheid om zelf een groepje te vormen van warme contacten uit eigen kring. Na Golfstart  start men met cursus 2, dat bij ons bestaat uit acht lessen van 60 minuten voor slechts € 129 per persoon. De stap richting het handicap 54!'

'Eén ding staat voor ons echt centraal: plezier!'

Waarom moet een beginnende golfer bij jouw Golfclub een Golfstart volgen?

'Waar wij als Absolute Golf altijd trots op zijn is dat onze vereniging volledig draait op vrijwilligers. Dit concept zorgt ervoor dat mensen vanaf het eerste moment altijd ontzettend vriendelijk ontvangen worden door de marshall of door de gastvrouw of -heer van het clubhuis. Zo ook de deelnemers van een Open Golfdag of Golfstart. De kracht van Golfclub Vught is dat wij het samen doen en dat stralen we uit naar iedereen die hier binnenwandelt.

Kijkend naar ons zelf, Absolute Golf, geloof ik zeer sterk in dat wij de kennis én kunde hebben om iemand goed te leren golfen. Echter staat één ding voor ons echt centraal: plezier!'

Wat doen jullie aan promotie en wat heeft bij jullie de meeste deelnemers opgeleverd?

'Back in the day zijn wij begonnen met het adverteren in het lokale krantje in Vught voor zowel de Open Golfdagen als Golfstart. Wij zien de inschrijvingen dagelijks voorbij komen via Clubbase, mail of WhatsApp.

Omdat deze manier van adverteren bij ons zo goed werkt, doen we dit wekelijks: de kracht van herhaling. En.. zoals de meeste mensen weten praten Brabanders nogal graag! De ouderwetse mond op mond reclame doet het dan ook bijzonder goed!'

Wat heeft Golfstart jullie opgeleverd?

'Ongelooflijk veel blije gezichten van mensen die voorheen nooit gedacht hadden ooit  te gaan golfen. Daar halen wij ontzettend veel energie uit!

Een leuke bijkomstigheid is dat het ledenbestand de afgelopen jaren gegroeid is met 200 leden. Veel van deze leden komen voort uit Golfstart. Mooi om te zien is dat ook jongeren vaak gebruik maken van Golfstart, waardoor we een significante verjonging zie van onze vereniging.'

Absolute Golf

Een ideale baan om het spel te leren

Niet alleen het voordeel van een korte baan en lage kosten zijn een reden om in Vught te komen golfen. De bijzondere eigenschappen van de baan waarborgen dat je hier vanaf aanvang optimaal traint op de juiste richting en afstanden.

Dat biedt later grote voordelen bij het spelen op een grote baan, waar veel meer uitwijkruimte is. Niet voor niets vinden ervaren spelers onze par-3 baan daarom bij uitstek geschikt om hun spel te oefenen.